Welkom op
Hearts & Crafts

Veel plezier!
Image Alt

Over mij

dav

Hoe het allemaal begon...

Vanaf mijn studententijd heb ik altijd op kantoor gewerkt. Meestal met veel plezier. Toch had ik altijd het gevoel dat er “iets” ontbrak. Totdat ik aan aantal jaar geleden een flinke burn-out kreeg en daardoor maandenlang noodgedwongen thuis zat. Ik was verschrikkelijk moe en kon eigenlijk niets meer. In deze periode pakte ik een aantal oude creatieve hobby’s weer op. En ik ontdekte dat het voor mij meer betekende dan alleen een leuk tijdverdrijf. Het bleek ook heel helend om met mijn handen bezig te zijn. Zelf iets creëren, even offline zijn en met je verbeeldingskracht en fatasie je handen in plaats van je hoofd aan het werk zetten.

Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik besloot om mijn hart te volgen en het roer helemaal om te gooien. Ik stopte met mijn kantoorwerk en richtte Hearts&Crafts op.

De missie van Hearts&Crafts is, om mensen een rustpunt te bieden in hun drukke levens. En hen door het stimuleren van hun creativiteit te laten ontdekken hoe ontspannend en rustgevend de kracht van het “zelf maken” is. Dat doe ik door het geven van verschillende, afwisselende creatieve workshops op het gebied van kunst en handenarbeid. Daarbij zijn kwaliteit, professionaliteit, passie voor mooie materialen, originaliteit, gezelligheid en warmte de sleutelwoorden die mijn workshops kenmerken.

Mindfulness met je handen

Doordat we allemaal vaak erg druk zijn, vergeten we helaas vaak om onze fantasie en creativiteit een plaatsje te geven in ons leven. Terwijl dat toch heel belangrijk is voor ons gevoel van welzijn.

Door alle prikkels van buitenaf staan we voortdurend “aan”. Onze aandacht is alsmaar naar buiten gericht.

Door je aandacht naar “binnen” te richten, je hoofd leeg te maken , kun je een hoop stress van je af laten glijden. Dit kun je doen door te mediteren, of mindfulness te beoefenen.

Met een creatieve hobby kun je hetzelfde effect bereiken. Wanneer je iets aan het creëren bent, richt je je aandacht volledig op datgene waar je op dat moment mee bezig bent. Hierdoor maak je je hoofd leeg en kun je je veel beter ontspannen:

“Mindfulness Met Je Handen”

Kinderfeestjes

Aanvullend op mijn werkzaamheden voor Hearts&Crafts geef ik al sinds een aantal jaar les op verschillende basisscholen als vakdocent Creatief. Inmiddels heb ik daardoor flink wat ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Het stimuleren van hun eigen creativiteit vind ik zo leuk, dat ik besloten heb om naast mijn reguliere workshops voor volwassenen ook te starten met het organiseren van kinderfeestjes. Op de pagina “kinderfeestjes” lees je er alles over!